Over Plint010 2017-03-29T12:43:17+00:00

MAAK KENNIS

Een club van gedreven studenten

Bewaren

Verbindt studenten aan bedrijven

 

Kosteloos en non-profit

Plint010 is een win-winsituatie

Wie zijn wij? Wat is Plint010?

Plint010 is een gedreven groep studenten die zich maximaal inzet voor een klus. Ze helpen Rotterdamse ondernemers door werkzaamheden uit handen te nemen. Hierbij moet je denken aan vraagstukken, opdrachten of projecten waar jij als ondernemer zelf geen tijd voor hebt, maar wel graag uitgevoerd wilt hebben. Op dat moment komt Plint010 om de hoek kijken. De studenten van Hogeschool Inholland nemen graag wat werk van je over om zo praktijkervaring op te doen. En jij als ondernemer profiteert daar ook van. De ideeën van studenten kunnen erg verfrissend en vernieuwend zijn.

Samenwerken met Plint010 is een win-winsituatie

Plint010 staat voor toegankelijk, verbindend en ondernemend. Onze doelstelling is om een werk- en leeromgeving te hebben waar studenten in aanraking komen met verschillende bedrijven. Voor de studenten ligt het oog voornamelijk op de toekomst, ze willen tenslotte praktijkervaring opdoen in het vakgebied waar ze nu voor studeren. Het is een win-winsituatie voor beide partijen. De studenten doen ervaring op en delen hun kennis met de ondernemer of het bedrijf. Als ondernemer is het prettig dat een project eindelijk wordt opgepakt en wellicht leer jij ook wat bij dankzij de studenten.

Studenten werken voor ondernemers in heel Rotterdam

Plint010 is gevestigd in Rotterdam-Zuid maar alle Rotterdamse ondernemers zijn welkom om bij ons aan te kloppen. Heb je een opdracht op het gebied van Business Finance and Law, Creative Business, Gezondheid, Sport en Welzijn of Onderwijs en Innovatie? Dan helpen wij jou graag! Hogeschool Inholland heeft werkplekken en apparatuur beschikbaar gesteld zodat de studenten professioneel aan de slag kunnen. Hierdoor kun je als ondernemer of bedrijf kosteloos van onze diensten gebruik maken. Onder onze organisatie vallen ook leerwerkbedrijven zoals NEWb, Rechtswinkel010, activiteitencommissies zoals ACIV, werkplaatsen zoals de Actieacademie en stichtingen zoals het Justitieel Klachtenburo.

NEWb

Zit u vol goede ideeën om uw bedrijf op de kaart te zetten maar heeft u simpelweg niet voldoende tijd? NEWb biedt de uitkomst. Bij dit leerwerkbedrijf werken enthousiaste en gemotiveerde studenten die op het gebied van Media en Entertainment Management graag voor jou aan het werk willen gaan. Met hun frisse blik worden kwalitatief hoogwaardige producten geleverd in ruil voor waardevolle praktijkervaring en inzicht in het werkveld. Hierbij kunt u denken aan het maken van bedrijfsfilms, evenementen organiseren, het bedenken van promotieacties of uw communicatiestrategie optimaliseren.

Actie Academie

De Actie Academie is een ‘maatschappelijke’ werkplaats waar studenten Social Work samen met belanghebbenden aan actuele stedelijke vraagstukken werken. Hierbij is een van de uitgangspunten: samen en al doende leren. Bent u dus opzoek naar een oplossing voor een concreet maatschappelijk vraagstuk op het niveau van straten, buurten en wijken, waaronder de bewoners, bestuurders, beleidsmakers, professionals, maatschappelijke organisaties, initiatieven, gemeentelijke diensten kunt u bij de Actie Academie terecht. “Wij verbinden het beroepsonderwijs met de beroepspraktijk & de beroepspraktijk met het beroepsonderwijs”.

Rechtswinkel010

Juridische problemen waar u zelf niet uitkomt? Of bent u in aanraking gekomen met een wet waarmee u het niet eens bent? Heeft u hier hulp bij nodig maar geen budget voor een advocaat? Dan biedt de Rechtswinkel van Inholland de ideale uitkomst voor u. De Rechtswinkel biedt gratis juridisch advies en bijstand op sociaaljuridisch gebied voor alle inwoners van Rotterdam. Hierbij gaan de studenten van de opleidingen hbo Rechten en  Sociaal Juridische Dienstverlening aan de slag voor u. Dit doen ze onder direct toezicht van juristen, die tevens docenten zijn aan de Hogeschool Inholland. Afhankelijk van het probleem zal, in overleg, worden besloten wat de Rechtswinkel voor u kan betekenen. Vanzelfsprekend worden alle gegevens vertrouwelijk behandeld.

Activiteitencommissie Integrale Veiligheid

De Activiteitencomissie Integrale Veiligheid bestaat uit enthousiaste studenten die als hoofdtaak hebben het organiseren van diverse studie inhoudelijke activiteiten voor de opleiding integrale veiligheid. Bij de activiteiten kan er gedacht worden aan: themaweken, seminars, gastcolleges, workshops, werkveldbezoeken of informele activiteiten zoals studentenborrels, zaalvoetbaltoernooien en introductiedagen. De activiteiten die ACIV organiseert hebben als doel de relatie tussen studenten, opleidingen en werkveld bij elkaar te brengen en te versterken.

Justitieel Klachtenburo Rotterdam

Het Justitieel Klachtenburo Rotterdam, ook wel het JKB genoemd is een stichting voor gratis rechtshulp. Bij JKB werken vrijwilligers die rechten studeren op het Erasmus Universiteit of reeds afgestudeerd zijn samen met hbo-rechtenstudenten van Inholland. U kunt bij JKB terecht voor problemen die te maken hebben met politie of justitie. In wezen dient het JKB als spreekbuis van de burger. Bij de werkzaamheden kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld het indienen van een klacht, het schrijven van bezwaarschriften voor boetes en bekeuringen of bij zogenaamde art. 12-procedures. Het JKB onderzoekt zelf geen klachten, nog geeft het JKB een inhoudelijk oordeel over de klacht.

Download onze folder (PDF)

Plint010 zit letterlijk in de plint van het pand.

Vanuit metrostation Wilhelminaplein op de Kop van Zuid loop je er pal tegenaan, laagdrempeliger kan niet.

Het is de plek waar leren werkt én verbindt. We verbinden ondernemers met studenten, studenten met bewoners, medewerkers met de stad en ook weer andersom. Dit doen we door hard te werken en werkend te leren.

Locatie

Ja! Ik heb een klus
Inschrijven nieuwsbrief

REFERENTIES

Geen woorden maar daden!

Gisella, Plint010
lees meer

ARTIKELEN

Werkweek en Conferentie ‘De Toekomst van Sociaal Werk?!’ – Actie Academie

Plintbewoner|

In de week van 8 mei heeft de Werkweek en Conferentie van ‘De Toekomst van Sociaal Werk?!’ plaatsgevonden aan de Hogeschool Inholland Rotterdam. Van maandag tot woensdag waren er een aantal actielabs te bezoeken met [...]