Het was eind mei de eerste keer dat de Banenbeurs georganiseerd werd bij Inholland Rotterdam. Kenniswerkplaats Plint010 organiseerde de beurs samen met The Events Store om de buitenwereld naar binnen te halen en studenten te faciliteren in de zoektocht naar onder andere stageplaatsen en afstudeeropdrachten. Bedrijven zoals TPS Groep, Dutch Nile en de HEMA waren vertegenwoordigd en hadden ook (bij)banen in de aanbieding.

Rik Roelfzema verzorgde twee weken voorafgaand aan de Banenbeurs een masterclass Zakelijk Flirten. De docent Creative Business deelde tips om meteen te gebruiken tijdens de Banenbeurs.

Studenten van Inholland Rotterdam en Den Haag gingen tijdens de beurs het gesprek aan met de aanwezige bedrijven en konden hun cv laten checken door ASA Campus. Potentiële ondernemers onder de studenten konden terecht bij een speciale masterclass. Spreker Mourad el Moussati, vertelde de bezoekers over de meerwaarde van video-solliciteren.

Het event trok ruim 400 bezoekers waarvan een deel uit externe werkzoekenden bestond. Inmiddels zijn er meerdere Inholland-studenten uitgenodigd om te solliciteren bij de aanwezige bedrijven en zijn er succesvolle matches gemaakt.

Meer weten?
Wil jij weten mogelijkheden er voor jou zijn om op leuke wijze extra praktijkervaring op te doen of om waardevolle professionele contacten te leggen? Kom langs bij Plint010 en laat je informeren over hoe wij jou daarbij verder kunnen helpen. (plint010@inholland.nl, ruimte 0.628, Inholland Rotterdam 088-4667025).