Loading Events

Startups, scale-ups en innoverende bedrijven zoeken vaker de balans in People, Planet en Profit. De bedrijfsvoering houdt rekening met effecten op mens, milieu en de maatschappij. Een duurzaam imago kan bijdragen aan het succes van organisaties. Maar financiering van duurzame initiatieven kent ook uitdagingen.

Op donderdag 6 december organiseert Finance & Accountancy i.s.m. plint010 een Kenniscafe. We gaan met studenten, alumni en (duurzame) ondernemers dieper in op vraagstukken als:

  • Duurzame ondernemingen streven naar maatschappelijke waardecreatie met een gezond bedrijfsresultaat, maar niet altijd naar winstmaximalisatie. Wat betekent dit voor de financiering?
  • Het rapporteren van de maatschappelijke resultaten wordt straks net zo normaal als het presenteren van financiele resultaten. Hoe leiden we hier toekomstig professionals voor op?
  • Het meten en aantoonbaar maken van de bereikte impact is een cruciaal onderdeel van de legitimiteit van een duurzame onderneming. Maar hoe maak je deze impact (financieel) inzichtelijk?

Financieren van duurzame innovaties

Hogeschool Inholland leidt financiele business professionals op voor de toekomst. Niet voor een baan, maar voor een carriere. Kennis van een duurzame financiering van duurzame organisaties zal steeds vaker gevraagd worden. Het doel van deze bijeenkomst is het onderwijs te verrijken door docenten en studenten in contact te brengen en te koppelen aan professionals uit het werkveld.

Tijdens het kenniscafe lichten Merien ten Houten (oprichter van Ilse en adviseur voor start-ups) en docent-onderzoeker van de opleiding Business Studies van Hogeschool Inholland Pieter van der Hoeven het onderwerp nader toe. Na afloop van de bijeenkomst is er een netwerkborrel.

Interesse? Meld je hier aan!

Deel dit verhaal, kies je platform!