De inzamelingsactie voor de Voedselbank Rotterdam werd op dinsdag 17 april ingeluid met een kick-off. Media en Entertainment management studenten, die i.h.k.v. NEWB een eigen onderneming in Event organisatie hadden opgezet, waren voor de organisatie verantwoordelijk. Door diverse  activiteiten in te zetten, wilden ze de bewustwording onder studenten en medewerkers te verhogen en aan te zetten tot donaties. Zo kon er aan het Rad van Fortuin gedraaid worden om diverse houdbare producten te winnen en kon er gesjoeld worden voor donaties. NEWB FM maakte live radio tijdens de 4 uur durende kick-off en interviewde Sandra Jansen van de Voedselbank Rotterdam.

De opvolgende weken zijn er 7 volle kratten gedoneerd met houdbare producten. Huiscateraar Courmet droeg een steentje bij door de producten waarvoor gespeeld kon worden zoals pastasauzen en groenten in blik te doneren aan dit goede doel.

Jaarlijks wordt er 1,3 miljoen kilo voedsel weggegooid. En dat terwijl 1 op de 8 kinderen met een knorrende maag in de klas zit. Wil jij weten hoe je een donatie kunt doen of wil je helpen als vrijwilliger? Kijk op www.voedselbank.nl