Project omschrijving

Vette WordPress sites bouwen voor Afro-Dutch Powerhouse? De meest bekende content management system (CMS) is WordPress. Als WordPress-PHP developer bij Afro-Dutch Powerhouse kun je helemaal los gaan met de technische realisatie van de website. Er zijn veel kansen om bij een start-up te beginnen. Afro-dutch Powerhouse is niet alleen een jong, ondernemend organisatie, maar je krijgt er meteen een leuk groep collega’s bij.

Werkzaamheden
– Je maakt voor ons de designs en prototypes en je kunt deze overtuigend presenteren;
– De website moet hetzelfde concept hebben als VH1, Bet etc.;
– Ben je in staat om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar designs die passen bij de huisstijl, waarbij je ook rekening houdt met de UX van de eindgebruiker;
– Ben je proactief en denk je zowel gevraagd als ongevraagd mee vanaf de beginfase mee met de verschillende projecten;
– Ga je planmatig aan de slag nadat de grote lijnen zijn uitgezet en produceer je innovatieve eindschermen binnen de vastgestelde deadlines;
– Het genereren van verkeer op de website.

Naast het bouwen van een geweldige website en lay-out, is het idee om video’s te streamen via de website van Afro-Dutch Powerhouse. Denk hierbij aan bestaande of gelijksoortige websites die dat al doen zoals Uitzendinggemist, BET en VH1. Daarnaast wordt het belangrijk voor de huidige teamleden om verkeer te genereren op de website. Met vier gedreven leden en met jou als versterking erbij, kunnen we naamsbekendheid creëren voor de ADP website.

Content schrijver
We zijn op zoek naar een creatieve denker die overloopt met toffe ideeën voor content (formats, scenarios, scripts, e.d.). Maar vooral content voor social media. Dat is jouw ding. De ene keer gaat het om een promo- of registratievideo, de andere keer om een online content format of nieuwe serie die gepromoot moet worden.
Je kan snel schakelen en laat je ondanks een krappe deadline niet gek maken. Je presenteert jouw werk direct aan klanten, neemt verantwoordelijkheid voor je werk en blijft betrokken van concept tot oplevering.
Binnen het creatieve team (4 personen) ben jij dus het creatieve geweten van wat er online geproduceerd wordt.

Werkzaamheden:
– Content creatie: contentvraag van de klant omzetten tot een creatief concept;
– Uitwerken van het concept;
– Het uitschrijven van treatments, en scripts;
– Het opstellen van een contentplan / shotlist per kanaal;
– Met creatief oog meekijken met de productie van het concept;
– Begeleiden en meedenken met de editor in het post-productieproces.

Wie zijn wij?

Afro-Dutch Powerhouse bestaat uit vier leden. Ze zijn toevallig allemaal van Afrikaanse komaf, maar geboren en getogen in Nederland. Dat verklaart de ‘Afro-Dutch’ in het bedrijfsnaam. De beweegredenen om Afro-Dutch Powerhouse (ADP) op te richten is heel erg simpel: Maak plaats voor echte diversiteit in series en films. De ervaring leert de leden van ADP dat het moeilijk is om als donkere actrice door te breken in Nederland. Tevens mogen wij allen van geluk spreken als wij één, hooguit, twee acteurs in een serie zie waarmee wij ons kunnen identificeren en onze inspiratie uit kunnen halen.  Het wachten op het introduceren van diversiteit op het grote beeld kan lang duren. Het wordt daarom tijd om onze eigen deuren te creëren. Nederland bestaat allang niet meer uit alleen Nederlanders. Vooral waar de meeste ADP‘ers wonen, namelijk Rotterdam. Rotterdam is wat New York voorstelt voor Amerika. Eén grote smelt pot van diversiteit en door middel van web series kan dit verandering brengen in de formats van tv- makers, reclamecampagnes en de directe leefomgeving van mensen. Diversiteit is onmiskenbaar.

Voornaam: Aissa
Achternaam: Traore

Organisatie: Afro-Dutch Powerhouse
Email: afrodutch.powerhouse@gmail.com
Website: 00000

Straat: Boergoensestraat
Postcode: 3082 KB
Plaats: Rotterdam

Belasting opdracht in uren (ongeveer): 10 per week
Start- en einddatum opdracht: Z.s.m. – 31.12.2018

Sprake van vergoeding: In overleg