Afgelopen maand hebben er 3 kleine evenementen plaatsgevonden bij Plint010. Verschillende studenten van verschillende klassen en opleidingen waren uitgenodigd om kennis te maken met Plint010. Dit werd georganiseerd door de MEM-stagiairs van Plint010. De studenten konden genieten van een lekker ontbijt en een kopje koffie terwijl Gisella Silva uitleg gaf over Plint010 en welke voordelen het kan bieden aan hen voor na hun studie.

De studenten gingen na het inleidende gesprek aan de slag met een aantal vraagstukken. De vraagstukken hadden te maken met de naamsbekendheid van Plint010 en hoe deze te vergroten onder de studenten en de ondernemers van Rotterdam. Wij hebben hier veel profijt van, omdat de studenten nieuwe mogelijkheden voor het bereiken van ondernemers aankaarten en daarnaast ook aan hebben gegeven hoe wij hen zouden moeten bereiken. Er kunnen dus plannen worden gemaakt voor de toekomst!

Na de vraagstukken kwamen er opdrachtgevers langs met ‘echte’ opdrachten. De opdrachtgevers vertelden wie ze waren, waar ze werken en wat voor soort opdracht zij hadden. Dit deden de opdrachtgevers in ongeveer 10 minuten. Na de pitches konden de studenten in gesprek gaan met de opdrachtgevers en eventueel contactinformatie uitwisselen voor een samenwerking in de toekomst.

Er waren verschillende interessante opdrachtgevers met mooie, en soms complexe, vraagstukken naar de Plint toegekomen. Dutch Sustainable Fashion Week was op zoek naar meerdere enthousiaste studenten om hen na de zomervakantie, en ook tijdens, te helpen bij het opzetten van hun duurzame evenement. Mourad, van StartUpYourLife, vroeg de studenten om hem te helpen bij de promotie van zijn bedrijf door middel van een promotiefilm. Als laatste kwam Schoongewoon nog langs met de opdracht om meerdere films te filmen/monteren om de communicatie binnen het bedrijf te verbeteren.

Alle opdrachtgevers zijn met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd en wij hebben er een goed gevoel aan overgehouden. Nieuwe contacten, nieuwe studenten en mooie opdrachten! Natuurlijk zijn er een aantal dingen minder goed gegaan, maar hier zullen wij met ze allen in gesprek over gaan om dit in de toekomst te voorkomen. Volgend jaar zullen er misschien weer themadagen plaatsvinden, misschien ken jij nog iemand om hier zijn vraagstuk te laten pitchen? Laat het ons weten!