In de week van 8 mei heeft de Werkweek en Conferentie van ‘De Toekomst van Sociaal Werk?!’ plaatsgevonden aan de Hogeschool Inholland Rotterdam. Van maandag tot woensdag waren er een aantal actielabs te bezoeken met de thema’s E-Health, Ervaringsdeskundigheid en Interprofessioneel Werken. Onder leiding van studenten en sleutelfiguren bij zowel Inholland Rotterdam als het werkveld zelf, zijn er deals gemaakt voor de toekomst. Gedurende het programma was er elke dag een ‘Worker in Residence’ aanwezig, die na afloop van de middag zijn/haar visie leverde op de thematiek en onderwijsomgeving. De aspecten van de visies die naar boven kwamen van de gasten liepen uiteen van de betrekking van studenten tot het aankleden van de onderwijsomgeving. Hierbij kan gedacht worden aan het creëren van een uitdagende omgeving voor studenten en het stimuleren van een creatieve aanpak door middel van een inspirerende omgeving.

Ter afsluiting van de week is er op de donderdag, in samenwerking met het Rotterdams Centrum voor Theater, nog op locatie een aantal workshops aangeboden.

Na de bijeenkomst in de loods van het Rotterdams Centrum voor Theater op donderdag, hebben zowel de bezoekers als organisatie deelgenomen aan het interactieve theaterstuk ‘Ontheemd’. Tijdens deze voorstelling spelen acteurs zowel met en zonder een verstandelijke beperking en wordt het publiek onderdeel van het scenario. Bij aanvang werd het publiek, met acteurs tussendoor, verzameld op de binnenplaats en werden er dekens uitgedeeld. Hierna werden zij door de loodsen geleid naar de uiteindelijke verblijfruimte. Hier werd het grootste gedeelte van het stuk gespeeld.